(ΕΛ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Η προπονητική λόγου (speech coaching)  είναι η επαγγελματική συνοδεία, ανατροφοδότηση, και παρέμβαση στη διάρκεια ομιλίας ή συνομιλίας.

Στόχος της ο εντοπισμός ψυχοσωματικών συνηθειών και ερμηνευτικών επιλογών που υπονομεύουν τη φυσικότητα, το βάθος και το εύρος της έκφρασης. Εργάζεται έτσι για την ανάπτυξη της ακοής, για την εκτίμηση της λειτουργίας των δομών του γραπτού και προφορικού λόγου, την ευαισθητοποίηση, με την έννοια της ευσυγκινησίας που ρέπει προς την αυτοδιέγερση, και έτσι για την μεγιστοποίηση του αντικτύπου της προφορικής έκφρασης, με πρωτοβουλία του ομιλητή/διεκολυντή.

ΚΡ 18/08/18

Τί ΔΕΝ είναι:

Θεραπεία, Ψυχοθεραπεία, Λογοθεραπεία

-Γνωστοποιώ ρητά πως δεν είμαι θεραπευτής. Αντίθετα, χρησιμοποιώ τις τεχνικές και τη στρατηγική του Coaching, αντικείμενο στο οποίο έχω εκπαιδευτεί και είμαι σε διαδικασία πιστοποίησης (trainee coach) από τον EMCC (European Mentoring and Coaching Council)

Ορθοφωνία (μακιγιαζ της ομιλίας για να είμαστε καθώς πρέπει)

-Όμως απαιτείται λεπτομερέστατη εργασία ήχο-ήχο, φθόγγο-φθόγγο, και συλλαβή-συλλαβή

Φωνητική (για να γίνει κάποιος τραγουδιστής)

-Όμως χρειάζεται η διάθεση για τραγούδι, για φάλτσα, για έκθεση: είναι μέρος της διαδικασίας. Το μάθημα επίσης θα χρησίμευε σε τραγουδιστές.

Υποκριτική (για να γίνει κάποιος ηθοποιός)

-Όμως δουλεύουμε συστηματικά με έννοιες/φαινόμενα καθαρά θεατρικά, όπως ο ρόλος, η δράση, η απέυθυνση,  οι περιστάσεις. Το μάθημα επίσης θα χρησίμευε σε ηθοποιούς/ σκηνοθέτες.

Άρα…;

Κάντε μια δοκιμή!

hand-microphone-mic-hold

EnglishFrenchGreek